Nieuws

Inbreker grijpt weer zijn kans na corona

18 januari 2023 promovendum-alarmsysteem.png

Inbreker grijpt weer zijn kans na corona

Inbrekers grijpen weer hun kans nu er niet meer massaal wordt thuisgewerkt wegens corona.

De eerste maanden van dit jaar steeg het aantal inbraken met 19 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Voor de politie zijn de cijfers geen verrassing. Thuiswerken bleek in de coronajaren de beste beveiliging, waardoor de cijfers historisch laag waren. Maar na corona zien we de klassieke misdaad weer toenemen. Mensen zijn weer vaker van huis. De inbreker die misbruik maakt van de gelegenheid, krijgt daardoor ook vaker de kans om toe te slaan.

Ook de vakantieperiode is traditioneel een tijd waarin de politie het aantal inbraken ziet oplopen.

Niet alleen villa's

Over inbraken en inbrekers bestaan nog steeds veel misverstanden. Veel mensen denken dat vooral luxe villa’s het doelwit zijn, terwijl de meeste inbraken worden gepleegd in alle soorten woningen van rijtjes huizen tot herenhuizen, 2 onder één kap en ook bij huurhuizen omdat daar het hang- en sluitwerk vaak slecht is. Ook denken mensen vaak ten onrechte dat er bij hen niet veel valt te halen en dat ze dus niets hebben te vrezen. Maar uit onderzoek blijkt dat de hoogte van de buit niet doorslaggevend is of een inbreker toeslaat of niet. Die kijkt vooral hoe snel hij binnen kan komen en naar de vluchtwegen.

Dus maak het de inbreker moeilijk, luidt het advies van de politie. Zorg dat een inbreker ten minste drie minuten nodig heeft om binnen te komen. Dat is voor de gemiddelde boef te lang, waardoor ze hun poging opgeven en doorgaan naar een minder goed beveiligd huis, blijkt uit onderzoek.

En voor wie nog op vakantie gaat: laat met een tijdschakelaar licht branden in de woning in de donkere avonduren. Dat geeft een bewoonde indruk en inbrekers vinden licht nooit fijn.

Alarmsysteem woning Veel onderzoeken wijzen uit dat uw woning beter beschermd is als u maatregelen neemt tegen ongenode gasten. Of het nou gaat om inbrekers of vandalen, ze deinzen sneller terug bij het signaleren van een goede beveiliging. Echtveilig biedt professionele methoden om ongewenste bezoekers buiten te houden, uw eigendommen te beveiligen en hetgeen u lief is te beschermen.

Gratis advies alarmsysteem Heeft u vragen? Wij helpen u graag! Bel direct (vrijblijvend) met een van onze adviseurs of vraag een kosteloos adviesgesprek aan. 078-6105922 of kijk op echtveilig.nl

 
Inbrekers grijpen weer hun kans nu er niet meer massaal wordt thuisgewerkt wegens corona. De eerste maanden van dit jaar steeg het aantal inbraken met 19 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Voor de politie zijn de cijfers geen verrassing. Thuiswerken bleek in de coronajaren de beste beveiliging, waardoor de cijfers historisch laag waren. Maar na corona zien we de klassieke misdaad weer toenemen. Mensen zijn weer vaker van huis. De inbreker die misbruik maakt van de gelegenheid, krijgt daardoor ook vaker de kans om toe te slaan. Ook de vakantieperiode is traditioneel een tijd waarin de politie het aantal inbraken ziet oplopen. Niet alleen villa's Over inbraken en inbrekers bestaan nog steeds veel misverstanden. Veel mensen denken dat vooral luxe villa’s het doelwit zijn, terwijl de meeste inbraken worden gepleegd in alle soorten woningen van rijtjes huizen tot herenhuizen, 2 onder één kap en ook bij huurhuizen omdat daar het hang- en sluitwerk vaak slecht is. Ook denken mensen vaak ten onrechte dat er bij hen niet veel valt te halen en dat ze dus niets hebben te vrezen. Maar uit onderzoek blijkt dat de hoogte van de buit niet doorslaggevend is of een inbreker toeslaat of niet. Die kijkt vooral hoe snel hij binnen kan komen en naar de vluchtwegen. Dus maak het de inbreker moeilijk, luidt het advies van de politie. Zorg dat een inbreker ten minste drie minuten nodig heeft om binnen te komen. Dat is voor de gemiddelde boef te lang, waardoor ze hun poging opgeven en doorgaan naar een minder goed beveiligd huis, blijkt uit onderzoek. En voor wie nog op vakantie gaat: laat met een tijdschakelaar licht branden in de woning in de donkere avonduren. Dat geeft een bewoonde indruk en inbrekers vinden licht nooit fijn. Alarmsysteem woning Veel onderzoeken wijzen uit dat uw woning beter beschermd is als u maatregelen neemt tegen ongenode gasten. Of het nou gaat om inbrekers of vandalen, ze deinzen sneller terug bij het signaleren van een goede beveiliging. Echtveilig biedt professionele methoden om ongewenste bezoekers buiten te houden, uw eigendommen te beveiligen en hetgeen u lief is te beschermen. Gratis advies alarmsysteem Heeft u vragen? Wij helpen u graag! Bel direct (vrijblijvend) met een van onze adviseurs of vraag een kosteloos adviesgesprek aan. 078-6105922 of kijk op echtveilig.nl